Promo Rally Pro-X 2016-2017

      Duminică, 27 noiembrie se deschide sezonul de competiții pentru automobiliștii amatori

  • “Prejmer circuit” gazda campionatului
  • Pro-X premiează câștigătorii de etape, iar Infinity Trophy asigură cupele pentru fiecare etapă
  • Auto Blic premiează câștigătorii clasamentelor generale
      

     A devenit un obicei al Asociației Judeţene de Automobilism Sportiv (AJAS) Braşov, în speţă al clubului Auto Blic de a organiza competiții sportive pentru amatori în pauza de iarnă a motorsportului Românesc. Campionatul Judeţean de Promo Rally – continuator al competiţiilor desfăşurate sub denumirea generică „O Nouă Generaţie”, revine în actualitate şi în pauza competițională 2016-2017 cu un format asemănător ediţiei 2015-2016 şi este dedicat exclusiv celor care doresc să acceadă către înalta performanţă a automobilismului  sportiv.

Ca şi în ediţiile anterioare, campionatul este organizat după normele şi regulamentele Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) cu reguli mai permisive în ceea ce priveşte echipamentul de securitate și desfăşurat pe trasee mai puţin periculoase.

În ceea ce priveşte aplicarea regulamentelor sportive, toate etapele se vor desfăşura sub stricta supraveghere a oficialilor FRAS – AJAS.

Competiţia este deschisă doar amatorilor din întreaga ţară și  se va desfăşura în trei – cinci etape, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017.

Campionatul din acest sezon se va desfășura pe circuitul de karting de la Prejmer (la 10 km de  Braşov). Configuraţia circuitului şi a spaţiilor adiacente permite organizatorului să pună la dispoziţia participanţilor, la fiecare etapă, trasee de concurs diferite. Se vor schimba atât sensul de desfăşurare, desenul traseului cât şi suprafaţa de rulare.

Evaluarea (arbitrajul) participanţilor în vederea desemnării câștigătorilor de clase va fi asigurată de echipa de oficiali din cadrul Colegiului Judeţean de Arbitrii Braşov. Câştigătorii vor fi premiaţi după ce echipa managerială Auto Blic a reuşit să pună la punct detaliile privind premiile acordate atât câştigătorilor de etape, cât şi celor care vor ieşi învigători în clasmentele generale ale celor trei clase de concurs.

Aşadar premiile de etape vor fi asigurate ca şi în sezonul trecut, de partenerul oficial al campionatului, compania Pro-X.

De cupe se va ocupa compania Infinity Trophy, partenerul Auto Blic şi pentru etapele din campionatele naţionale.

Nu în ultimul rând Auto Blic va facilita obţinerea de licenţă de “pilot debutant de coastă” pentru învingătorii clasamentelor generale. Licenţa include participarea câştigătorilor la cursurile unei şcoli de pilotaj sportiv şi susţinerea logisitcă pentru întocmirea dosarului de licenţiere.

“Ne așteptăm la o participare măcar la fel de numeroasă ca  și în sezonul 2016 având în vedere interesul manifestat de potențialii participanți” a declarat Cristian Andrei, directorul de orgnizare din cadrul Auto Blic, managerul proiectului Promo Rally. “Schimbarea configuraţiei traseului de concurs, premiile puse în joc şi nu în ultimul rând dorinţa tinerilor posesori de automobile de a participa la curse, ne face să fim optimiști asupra succesului acestui proiect şi în acest sezon” a adăugat acesta.

Înscrierile pentru prima etapă continua până vineri, 25 noiembrie, urmând ca cei care se vor înscrie în ziua de concurs să plătească o taxă de întârziere.

Toate detaliile şi documentele sportive sunt disponibile pe autorally.ro, iar informaţii suplimentare se pot obţine pe mail sau la telefon, prin apelarea persoanelor nominalizate în documente.

 

Calendarul competiţional (proiect)
Etapa I            Duminică 27/11/2016 beton*
Etapa a-II-a     Duminică 18/12/2016 macadam*
Etapa a-III-a    Duminică 22/01/2017 beton*
Etapa a-IV-a    Duminică 19/02/2017 mixt*  
Etapa a-V-a     Duminică 12/03/2017 beton*

Echipa Autorally

 

Știre preluată de pe site-ul http://www.autorally.ro/Leave a Reply