Campionul Junior WRC – Simone Tempestini câștigă Raliul Harghitei

Update 10.10.16

Echipajul de la Napoca Rally Academy – Simone Tempestini și Marc Banca au câștigat Raliul Perla Harghitei în ultima probă specială .
Pe locul al doilea s-a clasat echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), podiumul fiind completat de Edwin Keleti/Anton Avram (Mitsubishi Lancer Evo X).
Pilotul maghiar Zsolt Marozsi (Fiat Punto) a încheiat Raliul Harghitei pe 4, în faţa lui Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3T)

“M-am simţit foarte bine în maşină şi chiar dacă problemele la cutia de viteze apărute şi în Corsica nu au fost rezolvate am încercat să mă concentrez doar pe ce am eu de făcut. Echipa avea nevoie de cât mai multe puncte şi mă bucur că am reuşit să câştigăm aici”, a spus Simone Tempestini.

 

29.09.16

A opta și ultima etapă a CNR Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop – Raliul Harghitei – va avea startul festiv joi 6 octombrie 2016 în Piața Aron Marton din Odorheiu Secuiesc de la ora 20:00 .

raliul-perla-harghiteiVineri dimineață se va derula Shakedown-ul în intervalul orar 9:00-13:30. Traseul are o lungime de 2,91 km și leagă strada Pantei (Lejtő utca) din Odorhei cu localitatea Forțeni (Farcád) . Startul primei probe a raliului va fi în Văleni la ora 15:18.
Ziua întâi se va încheia după parcurgerea a patru probe speciale cu o lungime totală de 28,04 km, principalul punct de atracție fiind Superspeciala Arpad Dietrich, programată în centrul orașului Odorheiu Secuiesc la ora 19:01 .

Sâmbătă, 8 octombrie vor fi 8 secțiuni competitive cu o lungime totală de 93,72 km, startul fiind programat la ora 9:00, iar sosirea primei mașini, conform Planului Orar, este prevăzută pentru ora 19:16 .

Dacă anul trecut am ținut cont de părerile piloților atunci când am ales configurația secțiunilor cronometrate, tot de la o idee a lor s-a ajuns și la noul format al raliului. Știam că specialele pe care s-a derulat competiția în anii din urmă urmează să fie asfaltate și-atunci ne-a venit ideea de a renunța la macadam, cu atât mai mult cu cât la edițiile precedente au fost zile când nici eu nu mai credeam că putem organiza raliul din pricina dificultăților întâmpinate cu amenajarea traseului, dar și cu obținerea permiselor și autorizațiilor necesare. Am evaluat opțiunile pentru probele de asfalt și am conceput un traseu spectaculos atât pentru concurenți cât și pentru fani, iar în luna august am primit undă verde pentru noul format. Suntem la un nivel de organizare extrem de ridicat și sunt convins că vom demonstra că în județul Harghita se poate găzdui un raliu pe asfalt la nivelul celor din centrele mari, precum Brașovul sau Clujul, ca să amintesc doar cele mai importante întreceri derulate pe această suprafață”, a declarat organizatorul Raliului Harghitei, Ferencz Csaba, președintele Maxx Racing .

Ghid1

Ghid2

Program

program-raliul-harghitei-2016Leave a Reply