Transilvania Rally 2017

Clujul face primul pas în Tour European Rally !!!

 

Rezultate Transilvania Rally 2017

Listă concurenți 

Concurs Transilvania Rally Girls

Concurs de design pentru imprimeuri tricouri

 

  În perioada 4-6 mai 2017 Clujul va fi gazda primei etape din acest an, a raliului european Tour European Rally (TER) la care este așteptată prezența elitei europene din motorsport, și a celei de-a doua etape din CNR.
  Seria TER debutează cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizată împreună cu Napoca Rally Academy, urmată fiind de celebrul Ypres Rally din Begia (23-24 iunie). A treia competiție TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedată de etapa austriacă, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se mută în Eleveția la Rallye International du Valais. Ultima etapă TER din acest an va avea loc în Italia, odată cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Sunt bucuros să fiu aici la Cluj unde se va desfăşura, în premieră, prima etapă a Tour European Rally (TER), oraşul Cluj-Napoca fiind ideal pentru campionatul nostru. Este foarte bine să avem şi regiunea Transilvaniei în acest campionat. Vor fi mulţi piloţi prezenţi, printre care campionul Italiei – Giandomenico Basso, Franţei – Sylvain Michel, Cehiei – Jaroslav Orsak, şi, bineînţeles campionul României, Simone Tempestini, dar şi campionul european de raliuri, pilotul italian Luca Rosetti, care a câştigat de trei ori competiţia. Vor fi concurenţi din 13 ţări. Ca echipe de motorsport ştim că vor veni cele de la Toyota şi Hyundai. Clujul este alegerea corectă şi vom promova acest oraş şi acest judeţ, a spus Luca Grilli, promoter Tour European Rally (TER) .

 

   Simone Tempestini, dublu campion național al României și campion mondial la juniori este pilotul în care ne punem cele mai mari speranțe pentru campionatul TER.

  Primele patru probe speciale vor avea loc vineri, 5 mai (start shakedown ora 08:00 / start raliu 16:00) după cum urmează: Tarnița (circa 25km), Beliș 1 (circa 14 km), Râșca (22 km) și Florești (circa 7,2 km).

  Sâmbătă, 6 mai (start prima mașină la 07:30) se vor desfășura încă nouă probe speciale și o superspecială în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2(14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Florești 3 (7,2 km),Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km), SSS Cluj Napoca (2,60 km) – în zona Cluj Arena . 

  Pe lângă probele speciale și superspeciale, publicul clujean va putea participa și la o serie de evenimente conexe motorsportului.
  Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena (unde va fi locat headquarter –ul raliului și centrul de presă) și Sala Polivalentă vor putea fi urmărite evenimente culinare tradiționale, realizate de băimăreanul Adi Hădean, împreună cu piloții participanți în raliu, prezentări de demonstrații sportive, încercări de doborâri de recorduri naționale dar și multe activități pentru copii.

Raliul contează pentru următoarele campionate:

– FIA Tour European Rally – etapa întâi;

– Campionatul Național de Raliuri – Dunlop 2017- etapa a II-a

– Campionatul Național de Rally 2 – Dunlop 2017- etapa a II-a

– Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice – Dunlop 2017 – etapa a II-a

Distanțe:

TER, CNR, CNRI

  • distanța totală a probelor speciale: 159,62 km
  • distanța totală a raliului: 507,97 km

Număr total de probe speciale: 14 (8 distincte)

Procent probe speciale din total raliu: 31,42 %

CNR 2

  • distanța totală a probelor speciale: 75,77 km
  • distanța totală a raliului: 312,32 km

Număr total de probe speciale: 8 (6 distincte)

Procent probe speciale din total raliu: 24,26 %

 

Link-uri utile:

PLAN ORAR, HĂRȚI, SAFETY

Declarații oficiale :

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca: Bugetul pentru sport alocat de municipalitate este în acest an cu 18% mai mare față de anul trecut. Am decis să susținem financiar acest eveniment auto de amploare, care va aduce un plus pentru comunitatea clujeană. Sprijinim anul acesta și Campionatul European de Gimnastică, sprijinim Campionatele de Karate, de Baschet, meciurile Naționalei de fotbal, astfel că putem spune că în acest an, Clujul a devenit capitala sportului românesc.

Luca Grilli, promoter și organizator TER: Tour European Rally este un proiect născut în 2014, când am decis să ne unim forțele – noi am fost promotori în cadrul ERC (European Rally Championship) în 2011 și 2012 – și să creăm ceva diferit față de alte campionate de raliuri. Ne-am propus să creăm, pas cu pas, un concept care să aducă excelența în raliu.
Excelența prin locațiile în care desfășurăm evenimentele TER, excelența în competiții și în crearea de evenimente. Nu ne-am dorit un simplu raliu, ci un concept mai larg, cu multe
evenimente în jurul raliului, prin intermediul cărora să promovăm locațiile raliului, să promovăm turismul în zonă. tradițiile. Eu locuiesc în Romania de mai bine de trei ani, iubesc această țară. Pe Marco Tempestini îl știu de mai bine de 20 de ani și am ales Clujul și Transilvania Rally petru locație, pentru raliul în sine și pentru ce poate fi transformat în viitor. Noi avem public în toată lumea, grație televiziunilor și mijloacelor media moderne. Având numele de Transilvania într-o etapă TER, nu poate fi decât excelent pentru noi și pentru Cluj.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: Cluj-Napoca este un partener vechi al Napoca Rally Academy, iar acum am devenit și partener TER în acest an. Ca și partener, vom pune la dispozitie drumurile județene și esplanada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă. Pentru ca acest eveniment să se desfășoare la un nivel cât mai înalt, trebuie să demonstrăm că suntem la nivel maxim în Europa.

Sergiu Mircea, Director Marketing și Comunicare, Banca Transilvania: Banca Transilvania se alătură și în acest an celui mai important eveniment de motorsport din România. Suntem bucuroși că Napoca Rally Academy, partenerii nostri de tradiție, organizează în acest an un eveniment international care pune Clujul pe harta europeana a raliurilor. BT Transilvania Rally powered by Ford reprezintă pentru noi confirmarea faptului că, susținând sportul și evenimentele de anvergură, construim proiecte atractive pentru români.

Attila Szabo, Ford Romania Managing Director: Suntem foarte bucuroși să fim partenerii ”powerd by” ai Transilvania Rally și totodată principalul provider de autovehicule al acestui eveniment. Este binecunoscut că noi, la Ford, iubim performanța, și am demonstrat aceasta prin întreaga gamă de la Fiesta, Focus și până la Mustang. Cred că este o foarte bună ocazie pentru brand-ul nostru pentru a arăta gama actuală de mașini pentru întregul public care va veni la BT Transilvania Rally powerd by Ford.

Marco Tempestini, organizator, Napoca Rally Academy: A fost o dorință a noastră mai veche de acum câțiva ani de a pune Clujul pe harta raliului european. TER ne-a oferit în acest an această șansă, iar apoi, împreună cu autoritățile locale, care ne-au oferit un sprijin foarte important, am decis că putem organiza un eveniment de asemenea anvergură. Contractul cu TER este pe trei ani, astfel că anul acesta este primul în care Clujul intră în acest circuit european. Deja este o cerere mare din partea concurenților străini, va fi, așadar, un număr impresionant de echipe, de jurnaliști români și străini, despre Cluj se va vorbi în Europa ca pe vremea când participa CFR în Champions League ori ca și acum, în timpul Campionatului European de Gimnastică. În plus, TER intenționează ca de la anul să aducă la Cluj și competiția istorică de automobile, deci va rezulta un număr mult mai mare de concurenți și echipe, oameni care vor îndrăgi cu singuranță Clujul și Transilvania.

Bogdan Marișca, organizator, Napoca Rally Academy: Este primul raliu din istoria modernă a Clujului de o asemenea anvergură și spun acest lucru în primul rând având în vedere valoarea echipelor din Europa care și-au anunțat participarea… .

 

 

 

Parc Închis:

Cluj Arena, Cluj-Napoca

 Parc Service:

Sala Sporturilor Cluj-Napoca

Adresa: Strada Independeţei

GPS: 46° 45.984’N, 23° 33.902’E

Centru media:

Cluj Arena, Cluj-Napoca

Adresa: Aleea Stadionului 2, Cluj-Napoca

Telefon: +40.730.199.833 – Titus CRĂCIUN

GPS: 46° 46.105’N, 23° 34.287’ELeave a Reply