4V Motorsport organizeaza in acest an cea de a zecea editie 4V Rally Raid! Locul de desfasurare va fi zona Cluj – Sibiu iar competitia va fi parte integranta a unui eveniment aniversar si unic, EUROPEAN MOTORSPORT FESTIVAL!

 

Regulament particular 4V 2023

 

Despre European Motorsport Festival

EUROPEAN MOTORSPORT FESTIVAL este un eveniment unic, un nou pas in evolutia celor doua cluburi partenere care au pus bazele acestui mare proiect: 4V Rally Raid si Off Road Max. O echipa de 100 de oameni lucreaza la acest proiect si dau tot ce este mai bun pentru a crea un eveniment uimitor si pentru a avea o experienta unica in care te vei intoarce cu dragoste! Si la fel ca fiecare dintre competitiile organizate anterior, siguranta dumneavoastra este cea mai importanta prioritate pentru noi. In cadrul evenimentului vom avea in permanenta 6 ambulante dintre care 2 din Polonia special, dotate pentru acces pe drumuri dificile si 4 ambulante, tip B1/B2, cu un medic de urgenta la bord. In parc vom avea punct medical fix, iar ISU, Jandarmeria si Politia ne vor sprijini prompt, ca intotdeauna. Traseul, pe langa echipajele de interventie, va fi monitorizat de comisari, amplasati la fiecare 20 km astfel incat, oricand, la mai putin de 10 km distanta, langa dumneavoastra sa fie un maresal. In cazul improbabil al unui accident grav, elicopterul SMURD va fi gata de interventie! Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare!
European Motorsport Festival, este prima editie a unei serii anuale, este evenimentul de motorsport care va deveni foarte popular in Europa! Este o promisiune!

1 februarie 2023: deschiderea Inscrierilor;
15 august 2023: inchiderea Inscrierilor;
2 septembrie 2023: deschiderea parcului principal 1, Avrig;
3 septembrie 2023: verificari administrative si tehnice, proba, spectacol nocturn;
4 septembrie 2023: Etapa speciala 1;
5 septembrie 2023: Etapa Speciala 2;
6 septembrie 2023: Transfagarasan – SS 3 Strategica – parc indepartat – Transalpina ;
7 septembrie 2023: Etapa Speciala 4, Parcul principal de legatura 2, Sebes;
8 septembrie 2023: Etapa speciala 5;
9 septembrie 2023: Etapa Speciala 6, Ceremonia de inchidere, concert live, petrecere;
10 septembrie 2023: intoarcerea acasa.

Bivuac

In total vor fi 3 Bivuacuri, 2 principale si 1 mobil:
Bivuacul principal 1 va fi situat in zona Avrig, o asezare istorica. Acesta este situat pe Valea Avrigului cu coordonatele GPS: 45.714733, 24.419316. Suprafata sa este de aproximativ 30.000 s.m. si va fi impartita in sectiuni distincte, respectiv rally raid, raid adventure, off road si enduro. De asemenea, in zona parcului vor fi amplasate urmatoarele zone:- zona de parcare pentru autoturisme de asistenta, rulote;- zona rulote, camionete si corturi;- zona punct medical;- zona sanitara;- zona alimente si bauturi;- zona administrativa; ;- zona de relaxare.
Bivuacul 2 va fi amplasat in zona Sebes.
Intre aceste 2 bivuacuri principale vom avea unul la distanta pentru o noapte sus pe munti, la 1.600 de metri altitudine Parcurile vor fi securizate si vor fi iluminate peste noapte. Micul dejun si cina pot fi servite in interiorul parcului. Micul dejun va fi cu produse romanesti proaspete de casa de la localnici, iar cina va consta in 2 tipuri diferite de supe, 2 feluri principale diferite si un desert, la alegere, preparat local in fiecare zi. Pentru cei care au participat deja la 4V Rally Raid de la Sibiu 2022, bucatarii nostri sunt cei care ne-au pregatit acel magnific gulas, la regrupare. Pretul unui meniu zilnic va fi de aproximativ 25 de euro de persoana. In parc vom avea si un cort medical pentru anumite interventii la fata locului. Zona sanitara va fi dotata cu toalete si dusuri ecologice. Iar in zona de relaxare, te poti bucura de un masaj dupa o zi plina de adrenalina! Cu siguranta vei gasi cafea proaspata dimineata si o bere rece seara in zona de mancare si bauturi.

Ruta si program

Pentru ca este al 10-lea eveniment organizat de noi, bineinteles ca va fi unul aniversar! Iar pentru o editie aniversara, itinerariul trebuie sa fie unul exceptional. Vom incepe din celebrul oras Avrig apoi vom merge spre padurile Transilvaniei, vom strabate cele mai cunoscute drumuri din Europa – Transfagarasan si Transalpina si, bineinteles, vom strabate tinutul mistic al lui Dracula. Cu siguranta va fi o experienta de viata!
Traseul va trece prin urmatoarele zone: Avrig – Transfagrasan – Strategica – Transalpina – Sebes

Ruta si program pe zile:

Ziua 1 – 03.09 – Verificari administrative si tehnice, proba, spectacol.

In prima parte a zilei vor avea loc verificarile tehnice si administrative, pe fiecare sectiune separat. In a doua parte a zilei, dupa un mic timp de relaxare, va avea loc o cina de bun venit dupa care toata lumea este invitata in zona de trial unde baietii de off-road si enduro ne vor oferi un spectacol nocturn inedit si plin de surprize! Seara se va incheia cu o degustare de vinuri si, bineinteles, cu o petrecere!

Ziua 2 – 04.09 – Startul probei speciale SS1

In aceasta zi va incepe prima etapa speciala. Avand in vedere ca venim dupa o petrecere nocturna, ziua va fi relativ usoara. Rally Raid si Raid Adventure vor avea o prima etapa speciala, de cazare, cu o lungime de aproximativ 80 km. , viteza unu, 90% fiind pe macadam. Zona de performanta este una care va va surprinde cu siguranta si va va oferi o doza in plus de adrenalina! Off Road Max ne va face o demonstratie de forta cu „monstrii” lor, pe zona special amenajata, apoi ne vor prezenta conceptul Rainforest Challenge dand tot posibilul ca intotdeauna, prin noroi si rape!

Ziua 3 – 05.09 – Etapa speciala SS2

Rally Raid va incepe in a doua etapa speciala, de data aceasta una tehnica, cu „totul”. Lungimea sa va fi de aproximativ 220 km. Raid Adventure va incepe pe o calatorie de aproximativ 200 km. Off road si Enduro se pregatesc de mutarea la Sebes.

Ziua 4 – 06.09 – Transfagarasan – Strategica SS3 – Transalpina

Aceasta zi este una speciala pentru Rally Raid si Raid Adventure. In primul rand se fac discutii pentru inchiderea Transfagarasanului, special pentru voi toti, ca intr-o zi va fi al vostru, ca sa va bucurati de plimbare! Un elicopter Bell te va supraveghea din aer iar fotografi, videografi si operatorii de drone vor pune spectacolul creat de tine, in lumina si culoare digitala! Trebuie sa mentionam ca aducem cei mai buni fotografi, videografi si „borgi”!? Dupa Transfagarasan vom intra intr-o scena speciala pe Strategica, un drum care te va duce pe cele mai spectaculoase culmi! La sfarsitul zilei ne vom opri pentru o noapte, intr-un parc provizoriu indepartat, inchis, sus in Ranca. Acolo, va oferim cina si cazare pentru o seara, gratuit, pentru ca o meriti! Va fi o zi lunga, cu mult asfalt, ceva tehnica pe alocuri, obositoare si pe deasupra va fi si frig, dar nu despre asta e vorba!?

Ziua 5 – 07.09 – Etapa speciala SS4 – Parcul principal Liason 2 Sebes

Dimineata vom pleca de la Ranca si dupa o scurta etapa speciala de aproximativ 100 km, ne vom intoarce in parcul din Avrig. Din momentul in care intrati in parcul Avrig aveti la dispozitie 4 ore pentru a va ridica propria logistica si a va muta in parcul principal 2, Sebes (legatura 80 km). In acest fel, ne luam ramas bun de la frumoasa zona a Avrigului si ne mutam intr-o alta zona minunata, Sebes!

Ziua 6 – 08.09 – Etapa speciala ES5

Dimineata va incepe de la Sebes startul primei probe speciale, de aproximativ 250 km, fiind unul tehnic si de navigatie. Tot in ziua a 6-a vor avea loc si verificarile tehnice si administrative pentru cei care vor concura doar in CNRR. Asadar, cei care participa doar la CNRR, va prezentati direct in parcul Sebesului. Ii vom anunta locatia pe Sportity.

Ziua 7 – 09.09 – Etapa Speciala ES6 – Gala

Dimineata va avea loc startul pentru ultima speciala, care va fi si etapa a IV-a din cadrul CNRR. Aceasta va avea o lungime de aproximativ 250 km si se va desfasura si in zona Sebes. Si aici va fi momentul final, dupa o minunata aventura de 7 zile, vom incheia evenimentul cu o mega petrecere, cu artificii, muzica live, mancare, bauturi si cate si multe altele.

Ziua 8 – 10.09 – Intoarcere acasa.

 

GRUPE / CLASE

T 1.1 Prototip de vehicule cross-country 4×4 conforme cu FIA 2023 Apendicele J, art. 285.
T 1.2 Prototip de vehicule cross-country 4×2 conforme cu FIA 2023 Apendicele J, art. 285.
Masini cross-country de productie seria T 2 care respecta FIA 2023 Apendicele J, art. 284.
Prototip de vehicule cross-country usoare T3 care respecta FIA 2023 Apendicele J, art. 286.
T4 Vehicule Cross-Country Side-by-Side (SSV) de productie modificata care respecta FIA 2023 Apendicele J, art. 286 A.
TH Vehicule din grupa T1, T2 cu omologarea expirata sau nu au avut niciodata omologare dar indeplinesc toate conditiile tehnice si de securitate, posedand pasaport tehnic eliberat de federatia de specialitate (ASN).
TH SSV Autovehicule din grupa T3, T4 cu omologarea expirata sau nu au avut niciodata omologare dar indeplinesc toate conditiile tehnice si de securitate, posedand pasaport tehnic eliberat de federatia de specialitate (ASN).
TO (Open Ro) Vehicule fara pasaport FRAS dar cu ITP si inmatriculate, prezentand elemente suplimentare de armatura a caroseriei necertificate, cel putin un tub roll bar de siguranta.
TP (Promo Ro) Vehicule fara pasaport tehnic, standard, inmatriculate si cu IPT valabil.
Motociclete de raliu Enduro de categoria 1:
capacitate cilindrica de pana la 450 cmc, motor cu un singur sau doi cilindri;
capacitate cilindrica de la 450 cmc pana la 700 cmc, monomotor sau dublu.
ATV-uri de competitie 4×4 categoria 2:
capacitate cilindrica de pana la 500 cmc, motor in 4 timpi;
capacitate cilindrica peste 500 cmc, motor in 4 timpi.
QUAD competitie categoria 3 4×2:
capacitate cilindrica de pana la 500 cmc, motor in 4 timpi;
capacitate cilindrica peste 500 cmc, motor in 4 timpi.
Categoria 4 Aventure (Ro)

ASISTENTA

Vor fi 2 tipuri de asistenta:

A. Asistenta oferita de organizator:

transportul bunurilor personale, cutii cu scule si piese de schimb de la bivuac la bivuac;
remorcarea vehiculului de la punctul incidentului pana la cel mai apropiat drum public;
transportul vehiculului de pe drumul public la bivuac cu parteneri locali Tow Truck – cost suplimentar;
echipa mecanica la cerere – cost suplimentar.
B. Asistenta personala:

orice participant isi poate aduce propria echipa de asistenta conform formularului de inregistrare.

Safety

Dupa cum stim cu totii, Rally Raid este un sport care implica anumite riscuri, un sport periculos. Din acest motiv, cea mai mare prioritate a noastra este siguranta participantilor, a spectatorilor si a oricarei alte persoane implicate in eveniment.

Experienta acumulata in urma organizarii celor 9 editii anterioare ne-a ajutat sa limitam riscurile pentru a va asigura un mediu competitiv sigur.

Dar, desigur, este foarte important sa respectati si regulile de siguranta, sa conduceti preventiv si sa anticipati orice potential pericol.

Pe parcursul intregii competitii vom avea:

4 Ambulante tip B1/B2 ;
2 Ambulante offroad 4×4;
Cort medical in bivuac;
Elicopter pentru situatie de urgenta asigurat de Serviciul Roman de Urgenta Mobil de Reanimare si Descarcerare;
elicopter privat pentru supraveghere;
Paramedici;
10 echipe de salvare;
Baliza de urmarire prin satelit cu buton de panica.

Organizare

Principalul organizator al evenimentului este:

Asociatia 4V Motorsport Sports Club;
Off Road Max.

Evenimentul se desfasoara sub egida:

Federatia Romana de Automobil Sportiv – FRAS;
Federatia Romana de Motociclism – FRM.
4V Rally Raid® este o marca inregistrata.